Wat is i-blocks?

Interactief, intelligent, inspirerend.

i-blocks maakt taal en rekenen tastbaar. Door de unieke combinatie van zien, doen en horen leren kinderen op een stimulerende en intuïtieve manier klanken te herkennen, woorden te maken, te lezen en tellen.

Ingebouwde zelfcontrole
i-blocks bestaat uit een basisstation waarin een boekje wordt geschoven en een interactieve blokkenset. Elk kind kan direct zelfstandig aan de slag met de i-blocks. Kinderen vormen zelf woorden door letterblokken in een basisstation te plaatsen. Zodra een letter wordt neergelegd wordt de klank van de letter fonetisch uitgesproken. Liggen alle letters op de juiste plek, wordt ook het hele woord uitgesproken en wordt dit aangegeven d.m.v. groene lampjes. Direct gesproken feedback stimuleert het kind de volgende uitdaging met vertrouwen aan te gaan.

Stimuleert de analyse en synthese van woorden
i-blocks is perfect inzetbaar voor kinderen in groep 2 en 3. i-blocks wordt reeds in 1500 klassen ingezet. Zo is i-blocks bijvoorbeeld ideaal voor kinderen die moeite hebben met de analyse en de synthese van woorden. Echter, ook kinderen uit groep 2 die meer uitdaging nodig hebben worden geprikkeld wanneer zij aan de slag gaan met i-blocks. Hierdoor zullen zij het plezier in leren lezen en rekenen niet verliezen.

Kerndoelen en i-blocks
In het primair onderwijs wordt er gewerkt met een aantal kerndoelen. I-blocks geldt als een goede basis om deze kerndoelen te verwezenlijken. Een goede basis bij het beginnend lezen en tellen is essentieel voor de algemene ontwikkeling van een kind. Klik hier voor meer informatie over kerndoelen en i-blocks.

Blended learning is de toekomst
ICT in het onderwijs is tegenwoordig niet meer weg te denken. Een nieuwe ontwikkeling waar veel scholen mee bezig zijn is de combinatie van nieuwe media in de klas met de aanwezige fysieke leermiddelen. Deze ontwikkeling wordt blended learning genoemd. i-blocks is exact zo’n combinatie van fysieke en interactieve onderdelen. De tastbare blokken en boekjes in combinatie met het interactieve basisstation wordt gezien als middel om het rendement in het onderwijs te verhogen. Deze mix van leren mét en zonder ICT wordt de komende jaren speerpunt binnen veel scholen. Een i-blocks kan dan natuurlijk niet ontbreken!

Klik hier om referenties over i-blocks te lezen.

Download onze folder: