Nieuwe ontwikkeling i-Blocks!

Regelmatig werd door professionals in het onderwijs de wens uitgesproken om zelf oefeningen voor de i-blocks samen te kunnen stellen.

Dit heeft ervoor gezorgd dat Biggle Interactive Learning Solutions een nieuw concept aan het ontwikkelen is, waarbij de oefeningen door middel van een (online) omgeving samengesteld kunnen worden.

Vervolgens worden deze oefeningen uitgeprint en in een ‘werkblad’ geschoven. Dit blad kan daarna, net zoals de huidige boekjes, in de i-blocks geschoven worden waarna de leerling de oefeningen met de blokjes kan maken. Naast de mogelijkheid om zelf oefenbladen samen te stellen biedt dit concept ook de mogelijkheid om voorgeprogrammeerde werkbladen te downloaden.

Een aantal voordelen:

  • Oefeningen op thema samenstellen
  • Oefeningen op elk gewenst niveau samenstellen
  • Verschillende soorten oefeningen samenstellen; rijm, begin- midden-  eindklank etc.
  • Het samenstellen van de oefeningen is ontzettend gemakkelijk en snel
  • Mogelijkheid om voorgeprogrammeerde oefenbladen te downloaden
  • Gemaakte oefenbladen kunnen worden opgeslagen

Voor dit nieuwe concept hebben wij enthousiaste gebruikers van de i-blocksgevraagd om zich aan te melden om dit nieuwe concept uit te proberen. Het was de bedoeling na de zomer te starten met een pilot waarbij meerdere i-blocks gebruikers onbeperkt de software zouden kunnen uitproberen om met hun tips, suggesties en ideeën de software nóg gebruiksvriendelijker te maken.

We hebben daarop veel reacties gekregen. Daar zijn we ook heel blij mee! Alleen, de ontwikkeling van dit nieuwe concept laat langer op zich wachten dan wij voorzien hebben. Op dit moment kunnen we niet overzien wanneer het zover is dat het kan worden uit geprobeerd. Zodra we hier meer over weten, zullen we hier melding van maken. Alle scholen die zich hebben aangemeld voor de Pilot zullen dan alsnog de gelegenheid krijgen om het nieuwe concept voor enige tijd gratis uit te proberen. Uitstel, maar geen afstel!

 

Reacties zijn niet langer mogelijk.